Bulharské zelí recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 300 g veproveho masa
- 1 cibule
- 2 stroucky cesneku
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- 2 papriky zelené
- asi 0,5 hlavky zelí
- sul
- pepř
- mletá paprika
- 1 lzice kečupu
- 1 lzice octu
- 1 kysana smetana
- trosicku hladke mouky na zahusteni
Postup Bulharské zelí
Postup přípravy receptu
-
Mäso pokrájame na kocky a opražíme na cibulke. Osolíme,okoreníme,podlejeme vodou a dusíme. Asi v polovici dusenia pridáme nakrájanú kapustu, papriku, nastrúhanú mrkvu, rozotretý cesnak a rajčiny pokrájané na kolieska.
Dodusíme, zalejeme smotanou rozmiešanou s múkou, pridáme kečup a lyžicu octu. Podávame so zemiakmi alebo chlebom.