Bulharská výborná polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 250 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 vejce
- 2 brambory
- 3 plátky veky(nebo 2 rohlíky)
- 3 lžíce rýže
- 1 rajče
- 200 ml bílého smetanového jogurtu(nebo zakysané smetany)
- kousek sádla(nebo másla)
- 1 lžička Podravky(nemusí být)
- trochu hladké mouky na obalení knedlíčků
- strouhanka
- pepř
- saturejka
- petrželka
- sůl
Postup Bulharská výborná polévka
Postup přípravy receptu
-
Večky si rozmočíme ve vodě, vymačkáme je a dáme do mísy, k nim přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, saturejku, pepř, sůl, nasekanou petrželku, všechno promícháme a pokud hmota bude řidší přidáme strouhanku.
Utvoříme knedlíčky a obalíme je v mouce.
Do většího hrnce dáme vařit vodu se solí a sádlem(máslem) a do vařící se polévky zavaříme knedlíčky, které jsme si připravili, brambory nakrájené na kostičky, rýži a rajče na menší kousky.
Než všechno změkne, připravíme si do misky jogurt(zakysanku), do něj rozšleháme druhé vajíčko a saturejku. Když je polévka uvařená, dáme si tak 1-2 naběračky, které pomalu lijeme za stálého míchání do misky s jogurtem a pak nalijeme do polévky. Můžeme dochutit Podravkou, přisolit, dát pažitku a zelenou část lahůdkové cibulky. Polévka se nezahušťuje, je hustá akorát.