Bůčkové závitky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- plátky vyššího libovějšího bůčku bez kosti
- kysané zelí
- pepř
- sůl
- paprika červená mletá
- kmín
- čerstvě nastrouhaný křen
- olej
Postup Bůčkové závitky
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového bůčku naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, popepříme, dáme zelí, zavineme a spíchneme jehlou nebo párátkem, vyskládáme do pekáče nebo zapékací mísy vylité olejem.
Posypeme kmínem a pečeme do červena.
Těsně před koncem pečení ještě posypeme mletou červenou paprikou a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem nebo křen dáváme až na hotové závitky na talíři. Při pečení nutno asi dvakrát podlít.
Obměnou náplně může být párek nebo špekáček.
Příloha: brambory, bramborová kaše, ale nejlepší je chleba, protože se dá vytírat výpek, který je dobrý.