Bůčkové závitky recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

plátky vyššího libovějšího bůčku bez kosti
kysané zelí
pepř
sůl
paprika červená mletá
kmín
čerstvě nastrouhaný křen
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového bůčku naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, popepříme, dáme zelí, zavineme a spíchneme jehlou nebo párátkem, vyskládáme do pekáče nebo zapékací mísy vylité olejem.

  2. Posypeme kmínem a pečeme do červena.

  3. Těsně před koncem pečení ještě posypeme mletou červenou paprikou a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem nebo křen dáváme až na hotové závitky na talíři. Při pečení nutno asi dvakrát podlít.

  4. Obměnou náplně může být párek nebo špekáček.

  5. Příloha: brambory, bramborová kaše, ale nejlepší je chleba, protože se dá vytírat výpek, který je dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!