Bůčkové řízky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřového plecka
- sůl
- 1,5 dcl mléka
- 150 g ementálu nebo goudy
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1-2 lžíce mléka
- 100 g strouhanky
- olej na smažení
Postup Bůčkové řízky
Postup přípravy receptu
-
Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme.
Potom doňho primiešame soľ a mlieko.
Mäsovú zmes uložíme na chladné miesto asi na 3 hodiny.
Zvlášť postrúhame syr a pred úpravou ho primiešame k mäsovej zmesi, ktorú formujeme na rezne.
Takto pripravené rezne obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci s mliekom a v strúhanke.
Vypražíme v rozpálenom oleji po oboch stranách.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.