Bůček v pivním těstíčku se zelným salátem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

Maso:
400 g libového vepřového bůčku
drcený kmín
sůl
Těstíčko:
250 ml světlého ležáku
100 g hladké mouky
50 g Olomouckých tvarůžků
sůl
pepř
olej na smažení
Zelný salát:
300 g hlávkového zelí
50 g mrkve
50 g čerstvého nastrouhaného křenu
50 g mladé lahůdkové cibulky
2 lžíce octa
3 lžíce cukru krupice
rostlinný olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet.

  2. Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme. Kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Smažíme ve vysokém oleji pozvolna dozlatova. Po usmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.

  3. Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a necháme vyplakat. Mrkev nakrájíme na jemné nudličky, cibulku nasekáme na kolečka a křen nastrouháme na jemném struhadle. Zelí lehce promačkáme, přidáme ostatní zeleninu, cukr, ocet, pepř, zakápneme olejem a lehce promícháme a necháme v chladu proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!