Bůček v pivním těstíčku se zelným salátem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Maso:
- 400 g libového vepřového bůčku
- drcený kmín
- sůl
- Těstíčko:
- 250 ml světlého ležáku
- 100 g hladké mouky
- 50 g Olomouckých tvarůžků
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- Zelný salát:
- 300 g hlávkového zelí
- 50 g mrkve
- 50 g čerstvého nastrouhaného křenu
- 50 g mladé lahůdkové cibulky
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce cukru krupice
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
Postup Bůček v pivním těstíčku se zelným salátem
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet.
Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme. Kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Smažíme ve vysokém oleji pozvolna dozlatova. Po usmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.
Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a necháme vyplakat. Mrkev nakrájíme na jemné nudličky, cibulku nasekáme na kolečka a křen nastrouháme na jemném struhadle. Zelí lehce promačkáme, přidáme ostatní zeleninu, cukr, ocet, pepř, zakápneme olejem a lehce promícháme a necháme v chladu proležet.