Brynzový posúch se semínky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- Těsto:
- 200 g špaldové hladké mouky
- 2 PL olivového oleje
- 1 bal. sušeného droždí
- podle potřeby teplá voda
- špetka soli
- Dále:
- 250 g brynzy
- špetka soli, pepř
- 2 PL zakysané smetany
- podle potřeby semínka
Postup Brynzový posúch se semínky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, oleje, sušeného droždí, špetky soli a teplé vody vypracujeme lepivé těsto, které poprášíme moukou a necháme hodinu kynout na teplém místě. Po vykynutí rozválíme na tenký plát.
Potom těsto potřeme brynzou, do které jsme přidali kysanou smetanu, špetku soli a pepře.
Posypeme semínky a dáme péct. Pečeme na 200 stupňů asi 15 minut.