Brusinkovo-ořechová jablíčka v piškotu recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 3 vejce
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 100 g polohrubé mouky
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- máslo a kokos na formu
- moučkový cukr a skořice na posypání
- Na jablka:
- šťáva z jednoho citronu
- 1 litr vody
- 100 g cukru
- 4 malá jablka
- 80 g brusinkové marmelády
- 30 g podrcených vlašských ořechů
Postup Brusinkovo-ořechová jablíčka v piškotu
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu nalijeme vodu, šťávu z citronu a cukr. Jablka si oloupeme a vykrojíme jádřinec. Vložíme do vody s citronovou šťávou a zhruba 5 min vaříme. Jablka vyndáme a necháme vychladnout.
Marmeládu promícháme s ořechy. Touto směsí plníme jablka.
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do bílé pěny. Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh. Mouku, citronovou kůru a sníh zlehka vmícháváme do žloutkové pěny.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané zapékací misky. Naplněná jablka položíme na těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C 35-40 min. Záleží na troubě. Vychladlý moučník posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.