Brownies kombinovaný s malinovo-syrovym koláčom recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na tmavé těsto:
- 200 g hořké čokolády na vaření
- 150 g másla
- 3 vejce
- 200 g hnědého cukru
- 1 PL cukrového sirupu
- 1 ČL soli
- 130 g hladké mouky
- 1 zarovnaná ČL kypřícího prášku do pečiva
- Na bílé těsto:
- 600 g sýr Philadelphia
- 100 g měkkého másla
- 130 g bílého cukru
- 4 vejce
- 1 ČL s kopečkem kuchyňského škrobu (Gustin, Maizena nebo Solamyl)
- Na dokončení:
- máslo na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
- 250 g malin (čerstvé nebo mražené)
Postup Brownies kombinovaný s malinovo-syrovym koláčom
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme tmavé těsto. Čokoládu a máslo dáme do hrníčku roztát v horké vodní lázni. Vejce, cukr a lžičku soli dáme do mísy a šleháme 5 minut do krémova. Přidáme lžíci cukrového sirupu, zamícháme.
Přidáme rozpuštěnou čokoládu a nakonec zapracujeme do těsta mouku a prášek do pečiva. Formu na pečení vymažeme a vysypeme a dáme do ní hnědé těsto. Forma musí být vysoká.
Uděláme si světle těsto: změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny. Zašleháme k němu vejce. Do tohoto základu přidáme sýr Philadelphia a pořádně utřeme. Vznikne nám hustý krém. Do krému zlehka zamícháme polovinu malin.
Krém natřeme na tmavé těsto, uděláme do něj pomocí vidličky hluboké brázdy a do povrchu zlehka zatlačíme druhou polovinu malin.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C, horkovzduch na 150°C. Pečeme asi 1 hodinu. Horní vrstva se mi pekla hůře než dolní (nesmíme zbytečně prodloužit dobu pečení, aby nam hnědé těsto zůstalo nádherně šťavnaté).