Broskvové řezy s pudinkem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 vejce
- 3 lžíce krupicového cukru
- špetka soli
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku nebo sody
- broskve kompot (820 g)
- 400 g zakysané smetany18%
- 200 g smetany ke šlehání
- 1 -2 vanilkové cukry
- 2 vanilkové pudinky
- 1 rovná lžíce cukru
- 1,5 hrnku šťávy z kompotu
- 1,5 hrnku vody
Postup Broskvové řezy s pudinkem
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 170° C. Ušleháme celá vejce s cukrem a špetkou soli do husté pěny a pomocí ruční metličky postupně vmícháme mouku promíchanou s kakaem a práškem. Těsto vlijeme do pekáčku (23x32 cm) vyloženého papírem na pečení i boky. Dáme péct cca 20 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Hotový plát necháme na mřížce zcela vychladnout. Můžeme, ale nemusíme, pokapat rumem.
Zatím slijeme broskve a necháme okapat na sítku, šťávu uchováme (bylo jí 1,5 hrnku). Okapané broskve nakrájíme na plátky.
Ušleháme hustou šlehačku s vanilkovým cukrem a vmícháme zakysanou smetanu. Vzniklý krém natřeme na vychladlé těsto v pekáčku, urovnáme stěrkou a poklademe plátky broskví. Dáme na chvilku, asi15 minut, do mrazáku. Ke šťávě přidáme stejné množství vody (trochu dáme stranou), dle chuti přidáme cukr a přivedeme k varu. Ve zbylé troše vody rozmícháme 2 sáčky pudinku, vmícháme do vřelé směsi a za stálého míchání krátce povaříme. Mírně zchladlý, ale ještě roztíratelný pudink, nalijeme na broskve. Necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.