Broskvová hrníčková buchta recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru krystal
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- broskvový kompot
- skořice
- drobenka
- třtinový cukr
- máslo
- hrubá mouka
Postup Broskvová hrníčková buchta
Postup přípravy receptu
-
Vejce zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme postupně mléko, olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto naklademe nakrájené broskve, jemně posypeme skořicí a nakonec drobenkou. Pečeme v troubě na 175°C asi 45 minut dozlatova.