Briošky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 650 g hladké mouky
- 275 g másla
- 4 vejce
- 60 g moučkového cukru
- 42 g droždí
- 4 lžíce vlažného mléka
- 1 lžíce cukru
- 2 špetky soli
Postup Briošky
Postup přípravy receptu
-
Mléko smícháme s droždím, lžící mouku, cukrem a necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce a kvásek - vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně zapracováváme změklé máslo.
Necháme 1 hod kynout.
Během kynutí těsto obracíme a stlačujeme zpět, poté zabalíme a přes noc necháme odpočívat.
Druhý den formujeme různé tvary (šneky, šátečky, bochánky,..), můžeme plnit tvarohem, posypat mandlemi, potřít cukrovým rozvarem apod.