Brambory zapečené s uzeným bokem, mozzarellou a rajčaty recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 200 g uzeného boku
- 600 g brambor
- máslo na vymazání pečící nádoby
- 1 balíček mozzarelly
- 1 bílý jogurt
- dijonská hořčice
- saturejka
- libeček
- sůl
- pepř
- 4 rajčata
- olej
Postup Brambory zapečené s uzeným bokem, mozzarellou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce krátce vaříme i s bylinkami. Mezitím si orestujeme na trošce oleje uzenou slaninu. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Jogurt smícháme s ostřejší hořčicí a vyšleháme do pěny.
Oloupané brambory, které jsme krátce nechali přejít varem, pokrájíme na kolečka, poklademe na dno pekáčku, který jsme vytřeli máslem.
Na brambory naskládáme orestované kousky uzeného boku, přidáme omyté a pokrájené plátky rajčat, opepříme a osolíme. Zalijeme vrstvou jogurtu smíchaného s hořčicí a zasypeme bylinkami.
Takto vrstvíme dokola a končíme bramborami, na které poklademe plátky mozzarelly. Pečeme dozlatova. Dozdobíme zeleninou.