Brambory v sýrové omáčce v PH recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- cca 600 g brambor
- 1 velká cibule
- cca 6 lžic vody
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- trošku oleje
- Omáčka:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 1 Hermelín
- 80-100 g Goudy
Postup Brambory v sýrové omáčce v PH
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Osolíme je a posypeme kmínem. Zakápneme olejem a promícháme je i s cibulí. Dáme je hrnce a přidáme vodu. Hrnec zapneme na 2. stupeň na 3 hodiny. Občas (zbytečně hrnec neotvíráme) promícháme.
Smetanu zředíme mlékem, lehce ohřejeme a přidáme sýry nakrájené na kousky. Půl hodiny před koncem by už měly být brambory téměř měkké. Vlijeme smetanu se sýry a dovaříme. Omáčka zhoustne, bude-li se zdát řídká, bude postupně houstnout. A naopak bude-li hustá, zředíme trochu mlékem.
Nakonec vše dochutíme případně solí a pepřem. Hned podáváme s vařeným vejcem nebo jen tak.