Brambory s máslovou cibulkou a dvěma druhy sýru recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 600 g brambor
- 2 cibule
- 1 sýr Jadel (110 g)
- 100 g nivy
- plátek másla+lžíce oleje
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup Brambory s máslovou cibulkou a dvěma druhy sýru
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Cibuli nakrájíme na kousky a na másle s olejem ji usmažíme do zlatova a do křupava. Jadel nastrouháme na jemno.
Brambory oloupeme, pokud možno, co nejvíce ještě horké. Vidličkou je rozmačkáme, osolíme a opepříme. Vmícháme nastrouhaný jadel a pažitku.
Brambory rozdělíme na porce. Každou polijeme horkou máslovou cibulkou a posypeme nadrobenou nivou. Podáváme se studeným mlékem, podmáslím nebo kyškou.