Bramborový salát s jogurtem a majolkou recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 2 kg brambor varnéhu typu A (salátové)
- 2 bílé jogurty po 200g
- 450 ml majolky
- 45 dkg salám junior nebo točený
- 5 vajec
- 2 větší cibule
- 2 plné lžíce plnotučné hořčice
- 6 menších kyselých okurek
- 5 lžic láku z okurek
- sůl
- 1 větší jablka či 2 menší jablka
- pepř
Postup Bramborový salát s jogurtem a majolkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostky 1x1cm.
Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladit a nakrájíme na kostičky 1x1cm.
Oloupaný salám nakrájíme také na drobné kostičky stejně jako cibuli a okurku. Promícháme vše dohromady, přidáme majolku, jogurt, hořčici, okurkový lák a sůl s pepřem. Jablko oloupeme, odjadříme a nastrouháme najemno.
Vše důkladně promícháme a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Většinou je pak třeba ještě trochu dosolit, brambory stáhnou hodně soli do sebe - raději ale dosolím dodatečně než přesolím hned zkraje:)