Bramborový salát LFR recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- cca 1 kg brambor uvařených ve slupce
- 20 dkg gothaje
- 1 cibule
- 4 vejce
- 1 jablko
- 3 kyselé okurky
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- hrst mraženého hrášku
- pepř
- sůl
- worchester
- 1 PL hořčice
- Majonéza:
- 4 dl oleje
- 2 vejce
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky octa
- sůl
- pepř
Postup Bramborový salát LFR
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, stejně tak vejce uvařené na tvrdo. Přidáme nakrájenou cibuli, jablko, gothaj a okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody, po 5 minutách přidáme hrášek a vaříme ještě 3 minuty. Scedíme a přidáme do salátu.
Přidáme majonézu: všechny ingredience dáme do úzké nádoby a tyčovým mixérem mixujeme a táhneme zároveň od spodu nahoru - jako píst.
Salát dochutíme worchestrem, pepřem, hořčicí a mírně osolíme, promícháme a necháme uležet - salát se na první ochutnání nemusí zdát dost slaný, ale gothaj pustí slanost.