Bramborový nákyp recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 800 g brambor
- 150 ml smetany
- 200 g šunky
- 100 g tvrdého sýru
- 2 vejce
- 4 lžíce sekaných bylinek (tymián, šalvěj, bazalka...dle chutě)
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce másla
- bílý pepř
- sůl
Postup Bramborový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha prechladnúť, ošúpeme a popučíme.
K zemiakom pridáme na kocky nakrájanú šunku, 100 ml smotany, korenie a soľ. Nakoniec vmiešame strúhaný syr.
Do vymasteného pekáčika dáme zemiaky.
Vajcia rozmiešame s 50 ml smotany a bylinkami a zalejeme zemiaky.
Vrch posypeme strúhankou a kúskami masla.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20-30 minút dozlata.