Bramborový guláš s klobásou a hráškem recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

800 g brambor
2 PL sádla
1 cibule
1 KL mleté červené papriky, príp. aj pálivé
1/2 rajčete
1/2 paprikového lusku
sůl
400 g uzené klobásy
300 g mražený hrášek
voda
(tekuté polievkové korenie, kto má rád)
---------------------
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Na masti smažíme pokrájanú cibuľu, zasypeme paprikou, pridáme drobne pokrájanú paradajku a papriku. Chvíľu smažíme.

  2. Do tohoto základu dáme pokrájané zemiaky, zalejeme vriacou vodou - len aby zemiaky boli prikryté, osolíme, varíme.

  3. Cca po 10 minútach pridáme do hrnca pokrájanú klobásu, opatrne premiešame a varíme. Ochutnáme -prípadne dosolíme a dokoreníme - klobása je slaná a korenená.

  4. Na záver vhodíme hrášok a len prehrejeme.

  5. Servírujeme s kyslou smotanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!