Bramborovo - zelné šišky recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg brambor
- 250 g kysaného zelí
- 200 g uzeného bůčku nebo slaniny
- 2 větší cibule
- 3 žloutky
- 3 PL kysané smetany nebo vykapaného jogurtu
- libeček
- špetka muškátového květu
- sůl
- pepř
- škrob na obalení
- olej na smažení
Postup Bramborovo - zelné šišky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme uvařit do osolené vody do měkka.
Bůček nebo slaninu nakrájíme spolu s cibulí na kostičky a orestujeme, přidáme pokrájené a okapané kysané zelí a ještě asi 5 minut promícháváme. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.
Brambory slijeme, necháme odpařit a rozšťoucháme.
Přidáme je spolu se žloutky, kysanou smetanou, libečkem a kořením k zelné směsi a řádné promícháme.
Utvoříme šišky, které obalíme ve škrobu a ihned opékáme pozvolna na oleji do růžova.