Bramborovo-fazolový salát recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

1 plechovka fazolí ve slaném nálevu nebo fazolový mix s cizrnou - scezená
200 g vařených brambor - oloupané
1 cibule
3 - 4 nakládané okurky
sůl
pepř mletý
2 lžíce oleje
2 lžíce hořčice plnotučné
2 lžíce láku z okurek
(kdo chce, může přidat majonézu nebo zakysanou smetanu)

Postup přípravy receptu

  1. Fazole ve slaném nálevu nebo fazolový mix s cizrnou (plechovka 425 ml) necháme na cedníku okapat (můžeme propláchnout) a dáme do mísy. Přidáme pokrájené brambory, okurky, cibuli, osolíme, opepříme a zalijeme dresinkem umíchaným z hořčice, oleje a okurkového nálevu.

  2. Vše promícháme a necháme v chladnu alespoň hodinu proležet.

  3. Salát můžeme podávat jako samostatný bezmasý pokrm nebo jako přílohu k pečenému, grilovanému nebo smaženému masu.

  4. Pokud nedbáme na nějakou tu kalorii a chceme mít salát jemnější a tučnější, můžeme do salátu vmíchat trochu majonézy, případně zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!