Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 5 středně velkých brambor (den předem uvařených)
- 5 lžic hrubé mouky
- 5 lžic dětské krupičky
- 2 vejce
- sůl
- Omáčka:
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml vody
- 100 ml smetany na vaření
- 5-6 lžic povidel
- cukr (podle chuti)
- kapka rumu
- mletá skořice
- mletý mák
- cukr moučka
Postup Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a uválíme šišku. Vhazujeme do vroucí osolené vody. Po vyplavání vaříme cca 2 minuty.
Na omáčku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou se smetanou a vymícháme do hladka.
Vaříme asi 10-15 minut, průběžně zamícháme. Přidáme povidla, cukr a zbytek surovin. Hotovou omáčku dochutíme a podáváme se šiškami, sypané mákem a cukrem.