Bramborové placičky s ricottou a mozarellou, pečené v troubě (nebo na Crisp) recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 500 g vařených brambor
- 150 g ricotty
- 100 g mozarelly
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 1/2 hrnku mražené kukuřice
- 1/2 hrnku jemné krupičky (cca, množství se řídí typem brambor)
- 1-2 stroužky česneku
- sůl (nebo česneková sůl)
- 1 vejce
- vejce + corn flakes na obalení
- olej na pečení
Postup Bramborové placičky s ricottou a mozarellou, pečené v troubě (nebo na Crisp)
Postup přípravy receptu
-
Vařené oloupané brambory rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme ricottu, natrhanou mozarellu a znovu rozšťoucháme. Drobné kousky ve výsledku nejsou na závadu! Přidáme vejce, hrášek, kukuřici a tolik krupičky, aby vzniklo ne příliš tuhé těsto.
Ochutíme česnekem a solí, promícháme a pomocí malé naběračky (třeba zmrzlinové) tvoříme bochánky.
Každý hned ponoříme do rozšlehaného vejce a poté obalíme v podrcených lupíncích a zploštíme. Je to trochu patláma, patláma, ale nepodlehněte pokušení přidávat více krupice, odměnou vám budou krásně jemné a nadýchané placičky!
Plech vysteleme pečícím papírem a ten potřeme olejem. Na něj vyskládáme hotové placičky a pečeme v troubě rozpálené na 200°C dozlatova. V průběhu pečení jednou obrátíme.
K podávání volíme například dresink ze zakysané smetany (stačí ji jen mírně osolit, případně přidat trochu jarní cibulky či pažitky).