Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- Těsto:
- 500 g brambor
- 200 g hrubé mouky + -
- 1 vejce
- sůl
- Špenát:
- 1 balení listového mraženého špenátu
- 1 cibule
- 1 kl sádla
- 3 stroužky česneku
- 200 g uzeného masa
- sůl
- 2 cibule
- 1 pl sádla
Postup Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme jen chvilku odstát.
Přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme hladké těsto. Pomoučíme a necháme stát asi půl hodiny pod utěrkou.
Špenát necháme rozmrazit, nakrájíme na jemno.
Cibulku oloupeme, nakrájíme na jemno a restujeme na sádle, přidáme špenát, osolíme a zahříváme, dokud se neodpaří voda, odstavíme.
Uzené maso (já měla uzené kosti, které jsem předem uvařila, obrala maso a to na jemno nakrájela) vmícháme společně s oloupaným a utřeným česnekem do špenátu. Necháme zcela vychladnout.
Těsto ještě propracujeme rukama, případně přidáme mouku, uválíme váleček, který rozkrájíme na stejné dílky. Ty rozdělíme na pomoučený vál a prsty roztáhneme. Na každý kousek dáme špenátovou směs, tu zabalíme do těsta a vytvarujeme knedlík.
Vaříme v osolené vodě, po vyplavání knedlíků na hladinu vaříme 6 minut. Po vytažení každý knedlík omastíme.
Cibule oloupeme, nakrájíme na hrubo a osmažíme na sádle.