Bramborová tortilla (Španělsko) recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaPostup Bramborová tortilla (Španělsko)
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme nové brambory s tenkou slupkou, nemusíme loupat a nakrájíme je na tenká kolečka.
Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Vyjmeme ji a do výpeku vsypeme brambory. Přiklopíme je a na mírném ohni je necháme zvolna péct. Občas je otočime.
Když se brambory začnou rozpadat, vmícháme k nim cibuli. Směs ochutíme solí a pepřem a přesypeme do mísy.
Vejce rozšleháme a promícháme se směsí v míse.
Bramborovou směs rozprostřeme do pánve s trochou oleje.
Když je omeleta ze spodní strany hotová, překlopíme ji na talíř a pak ji opatrně vrátíme do pánve a dopečeme z druhé strany.