Bramborová omáčka recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1/2 kg brambor
- 1 klobása
- 3 vejce na tvrdo
- 10 dkg vyloupaných čerstvých fazolí (nemusí být)
- 1 kyselá okurka
- 1 cibule
- majoránka
- libeček
- kousek másla
- 1 dl mléka
- 1 dl sladké smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup Bramborová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme do osolené vody vařit oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme skoro do měkka.
Mezitím na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou, trošku opražíme a zalijeme mlékem a vývarem z brambor. Pořádně rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme pokrájenou klobásu, fazole, okurku a necháme vařit asi 10 minut.
Poté přidáme uvařené brambory, majoránku, na zjemnění smetanu a nakonec libeček a posekaná vejce. Už jen vše prohřejeme. Kdo nemá rád v omáčce kyselé okurky, může mírně okyselit kapkou octa.