Bramboráky s kuřecím masem a paprikou recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- Těsto na bramboráky:
- 1 kg brambor
- sůl
- 3-4 stroužky česneku
- majoránka
- mletý kmín
- 2 - 3 žloutky + sníh
- 1 cibule
- 100 ml mléka (horkého)
- hladká mouka (na zahuštění - 150 g - podle potřeby)
- Směs k bramborákům:
- 500 g kuřecího (nebo vepřového)
- červená paprika
- zelená paprika
- oranžová paprika
- 5 malých cibuleček
- 3 lžíce oleje
- sůl
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kari
- 1 lžička oregána
- sójová omáčka
- solamyl (na zahuštění)
Postup Bramboráky s kuřecím masem a paprikou
Postup přípravy receptu
-
Bramboráky: brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo v robotu. Vodu slijeme a brambory přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly.
Vmícháme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, sůl, cibuli na kostičky, žloutky a zahustíme hladkou moukou - mícháme.
Na závěr přidáme sníh z bílků a vše pomalu zamícháme(se sněhem je to křupavější a chutnější - to mi poradila tchýně).
Smažíme na pánvi.
Směs k bramborákům: kuřecí nebo vepřové nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 3 lžíce oleje, kari, sůl, paprika a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu.
Cibulky nakrájíme na kolečka, papriky na kostičky.
Maso vyklopíme do rozpáleného oleje a smažíme doměkka. Osolíme a přidáme cibulky a papriky a dusíme, do změknutí zeleniny, přidáme trochu sójové omáčky, aby to mělo tmavší barvu a dobrou chuť. Přidáme trochu vody a zahustíme solamylem. Podáváme k bramborákům.