Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 500 g brambor
- 500 g cukety
- 1 větší vejce
- 2 PL čerstvé majoránky
- 6 stroužků drceného česneku
- troška soli
- špetka pepře
- 150 g strouhanky
- (dávám strouhanku z drcených kukuřičných lupínků, ale můžeme dát 75 g klasické strouhanky a 75 g strouhanky z kukuřičných lupínků) nebo jak každý má ráda je zvyklý
- množství strouhanky přizpůsobíme konzistenci brambor a cukety
- +
- olej na opékání
Postup Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo. Cuketu podélně rozpůlíme a obrácenou lžičkou vydlabeme semínka ve středech cukety. Cuketu nastrouháme také nahrubo a přidáme k bramborám. Osolíme a necháme vypotit (odstát cca na 10 minut).
Přebytečnou tekutinu slijeme (nejlépe) přes sítko. Ale nejlepší je, když tekutinu ještě vymačkáme rukama. Směs bude díky tomu sušší a bramboráčky chutnější a křupavější.
K nastrouhaným cuketám a bramborám přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku. Nakonec přisypeme strouhanku v takovém množství, aby byla směs spíše hutná, než tekutá. Na pánvi rozehřejeme olej a mokrou rukou uděláme malé placičky a dáme péci na pánev. Opékáme z obou stran dozlatova a dokřupava.