Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

500 g brambor
500 g cukety
1 větší vejce
2 PL čerstvé majoránky
6 stroužků drceného česneku
troška soli
špetka pepře
150 g strouhanky
(dávám strouhanku z drcených kukuřičných lupínků, ale můžeme dát 75 g klasické strouhanky a 75 g strouhanky z kukuřičných lupínků) nebo jak každý má ráda je zvyklý
množství strouhanky přizpůsobíme konzistenci brambor a cukety
+
olej na opékání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo. Cuketu podélně rozpůlíme a obrácenou lžičkou vydlabeme semínka ve středech cukety. Cuketu nastrouháme také nahrubo a přidáme k bramborám. Osolíme a necháme vypotit (odstát cca na 10 minut).

  2. Přebytečnou tekutinu slijeme (nejlépe) přes sítko. Ale nejlepší je, když tekutinu ještě vymačkáme rukama. Směs bude díky tomu sušší a bramboráčky chutnější a křupavější.

  3. K nastrouhaným cuketám a bramborám přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku. Nakonec přisypeme strouhanku v takovém množství, aby byla směs spíše hutná, než tekutá. Na pánvi rozehřejeme olej a mokrou rukou uděláme malé placičky a dáme péci na pánev. Opékáme z obou stran dozlatova a dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!