Bramboráčky se škvarky, celerem a jarní cibulkou recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 700 g brambor
- 2/3 hrnku horkého mléka
- 1/4 celeru
- 1 vejce
- asi 4 lžíce hladké mouky
- 100 g škvarků
- 3 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- majoránka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Bramboráčky se škvarky, celerem a jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme najemno, vymačkáme z nich trochu vody a zalijeme je horkým mlékem.
Přidáme najemno nastrouhaný celer, vejce, mouku, nasekané škvarky, sůl, koření a prolisované stroužky česneku. Nakonec přidáme cibulky nakrájené na tenká kolečka. Vše dobře promícháme.
Na rozehřátém tuku pečeme malé bramboráčky dozlatova. Hotové odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk a pak ihned podáváme se zeleninovou přílohou.