Božské višňové řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 3 vejce
- 160 g cukru
- 200 ml vlažné vody
- 100 ml oleje
- 300 g hladké mouky
- kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 g másla
- 500 g tvarohu
- 200 g moučkového cukru
- + višně (nejlépe vypeckované)
- Poleva:
- 500 ml jahodového džusu
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
Postup Božské višňové řezy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a postupně zašleháváme vlažnou vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem.
Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech necháme péct dokud se těsto nelepí.
Dále si připravíme náplň. V míse si nejprve utřeme měkké máslo s moučkovým cukrem a poté přidáme tvaroh.
Namažeme na upečené a vychladlé těsto. Namazané těsto poklademe višněmi. Připravíme si polevu. Z 500 ml džusu odebereme 3/4 a přivedeme k varu. Ve zbytku džusu rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Nalijeme do vroucího džusu a mícháme na mírném ohni 2 minuty. Ještě horkou polevu nalijeme na koláč pokladený ovocem a dáme chladit do lednice.