Borůvkový letní koláč s želatinou a tvarohem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na piškot.
- 25 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg cukru krupice
- 100 ml oleje
- 100 ml vody (uvařit v plecháčku)
- 1 prášek do pečiva
- 6 žloutků a 6 bílků
- 2 tvarohy ve vaničce
- moučkový cukr (dle chuti)
- na náplň:
- borůvky
- maliny (nebo jahody)
- 2 sáčky dortového želé
- tuk na vymazání
- krupička na vysypání plechu (nebo papír na pečení)
- (může být trošku džemu na potření piškotu pod tvaroh)
Postup Borůvkový letní koláč s želatinou a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem vymicháme nebo ušleháme ručním šlehačem, přidáme uvařený olej s vodou a mouku s kypřícím práškem. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
Nalijeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C asi 35-40 minut.
Piškot necháme vychladnout a mezi tím si utřeme tvaroh s cukrem, který pak natřeme na piškot (můžeme pod tvaroh natřít trochu džemu).
Na tvaroh rozprostřeme ovoce a podle návodu na sáčku připravíme želé, které necháme trochu zchladnout a pak ho rovnoměrně nalijeme na koláč.
Necháme ztuhnout a pak nakrájíme na řezy.