Borůvkový kynutý koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 80 g cukru krupice
- 80 g másla nebo Hery
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 kostka droždí
- cca 300 ml mléka (podle mouky)
Postup Borůvkový kynutý koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve odvážíme mouku, kterou prosejeme. Uděláme důlek pro kvasnice, přidáme trochu cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek, který smícháme s ostatními ingrediencemi na řidší těsto. Necháme vykynout cca 1 hodinu.
Potom postupujeme podle toho, jaký koláč chceme udělat. Z této dávky jsou koláče na dva plechy.
Těsto rozválíme, přendáme na pekáč, posypeme ovocem a drobenkou. Kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Po upečení kraje koláčů potřeme rozpuštěným máslem, smíchaným s rumem.