Borůvkový cheesecake ve skle recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na 2 větší skleničky:
- 60 g máslových sušenek
- 30 g másla
- 500 g tvarohu
- granátové jablko
- 200 g borůvek + na ozdobu
- 8 lžic moučkového cukru
- 250 g smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- borůvkový sirup na přelití
Postup Borůvkový cheesecake ve skle
Postup přípravy receptu
-
Jako první jsem rozdrtila v mixéru máslové sušenky. Sušenkovou drť jsem smíchala s rozpuštěným máslem a 2/3 nanesla na dna skleniček. Skleničky jsem dala do lednice.
200 g borůvek jsem rozmixovala společně se 4 lžícemi cukru. Po rozmixování jsem je lžící promíchala s 250 g tvarohu a rozdělila do skleniček. Skleničky jsem vrátila do lednice.
Po dvou hodinách jsem ke zbylému tvarohu přidala 4 lžíce cukru a do skleniček přidala zbylou sušenkovou drť.
Na sušenky jsem navrstvila ½ oslazeného tvarohu a jako další jsem přidala semínka granátového jablka. Na semínka jsem dala zbylý tvaroh a nechala cheesecake tuhnout v lednici alespoň 4 hodiny.
Po čtyřech hodinách jsem vyšlehala smetanu společně ze ztužovačem a pomocí zdobícího sáčku nazdobila skleničky.
Těsně před podáváním jsem cheesecake ozdobila borůvkami a přelila borůvkovým sirupem.