Borůvkový cheesecake ve skle recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na 2 větší skleničky:
60 g máslových sušenek
30 g másla
500 g tvarohu
granátové jablko
200 g borůvek + na ozdobu
8 lžic moučkového cukru
250 g smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
borůvkový sirup na přelití

Postup přípravy receptu

  1. Jako první jsem rozdrtila v mixéru máslové sušenky. Sušenkovou drť jsem smíchala s rozpuštěným máslem a 2/3 nanesla na dna skleniček. Skleničky jsem dala do lednice.

  2. 200 g borůvek jsem rozmixovala společně se 4 lžícemi cukru. Po rozmixování jsem je lžící promíchala s 250 g tvarohu a rozdělila do skleniček. Skleničky jsem vrátila do lednice.

  3. Po dvou hodinách jsem ke zbylému tvarohu přidala 4 lžíce cukru a do skleniček přidala zbylou sušenkovou drť.

  4. Na sušenky jsem navrstvila ½ oslazeného tvarohu a jako další jsem přidala semínka granátového jablka. Na semínka jsem dala zbylý tvaroh a nechala cheesecake tuhnout v lednici alespoň 4 hodiny.

  5. Po čtyřech hodinách jsem vyšlehala smetanu společně ze ztužovačem a pomocí zdobícího sáčku nazdobila skleničky.

  6. Těsně před podáváním jsem cheesecake ozdobila borůvkami a přelila borůvkovým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!