Boršč pro lenochy recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 cibule
- olej na smažení
- 2 nožky klobásy
- 2 červené řepy
- 1/2 balíčku mražené zeleniny pod svíčkovou
- 200 g mletého masa
- 100 g zelí syrové nebo kysané
- kostka bujónu
- 2 bobkové listy
- pár kuliček pepře
- pá kuliček nového koření
Postup Boršč pro lenochy
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme téměř dozlatova cibuli nakrájenou na kostky, přidáme mleté maso, okořeníme solí a pepřem a za stálého míchání osmahneme. Mělo by zůstat v malých kouscích. Přidáme klobásu.
Řepu oškrábeme a nakrájíme na kostky, přidáme k masu, vsypeme mraženou zeleninu, bujón a zelí. Zalijeme vodou aby nic nečouhalo, přidáme sůl a koření a vaříme v tlakovém hrnci cca 20 minut.
Dle chuti možno zahustit, my podáváme jen se smetanou, zakysanou nebo práškovou do kafe, ta se tam hodí báječně. A čerstvý chlebík.