Boršč od Broni recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- Hovězí maso(kližka, krk, bok, žebra, vepřové koleno, bůček, plec)cca 1 kg
- Brambory na kostky asi 5 ks
- Mrkev nastrouhanou 3
- Petržel 1 nastrouhat
- Celer 1/4 nastrouhat
- Menší hlávka zelí nakrouhat
- Konzerva červené fazole
- Konzerva červené řepy (nálev nechat na dochucení)
- Česnek
- Cibule 2x
- Rajčata 3
- kopr
- cukr
Postup Boršč od Broni
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme s polévkovým kořením (pepř, nové koření, bobkový list) osolit.
Na pánvi osmahneme špek nakrájený na kostky, cibulku, přidáme olej dle potřeby a orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme rajčata, fazole, řepu a osolíme, opepříme. Dáme asi lžíci cukru, kopr, zelenou petrželku, kečup (pyré z rajčat).
Maso scedíme, vyjmeme koření a do vývaru dáme vařit nakrouhané zelí, brambory. Po uvaření přidáme směs z pánve a pokrájené maso.
Dá se dochutit nálevem z řepy, citronovou šťávou, octem, Různým ovocem (višně atd.) pro zjemnění můžeme přidat lžíce másla. I feferonka, sladká paprika dle fantazie. Servírujeme na hlubokém talíři se lžící zakysané smetany.