Bochánky dvou sýrů s pikantním očkem recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- 500 g mleté vepřové plece (nebo krůtího masa)
- 2 lžíce bílého smetanového jogurtu
- 1 balení kulatých Olomouckých tvarůžků
- 100 g Goudy nebo Eidamu
- sůl
- pepř
- pálivá mletá paprika (nebo jemně pokrájená feferonka)
Postup Bochánky dvou sýrů s pikantním očkem
Postup přípravy receptu
-
Goudu nebo eidam nastrouháme najemno.
Asi tak 2 lžíce odložíme stranou, zbytek vmícháme do mletého masa, přidáme jogurt, promícháme, podle chuti opepříme a osolíme a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.
Odložený nastrouhaný sýr smícháme s mletou paprikou nebo najemno pokrájenou feferonkou a z této hmoty vytvoříme 4 kuličky.
Mleté maso rozdělíme na 4 části. Z každé na mokrém prkénku uděláme větší placičku, na ni položíme tvarůžek a do jeho středu vmáčkneme ochucený strouhaný sýr.
Nyní mokrýma rukama tvarůžek důkladně uzavřeme do masa - vzniknou nám tak vyšší bochánky, které na grilu nabo grilovací pánvi pomalu opékáme z obou stran (při nízkém žáru, aby se maso pěkně propeklo). Podáváme horké, se zeleninovou přílohou.