Blanická pochoutková směs s mletým a čočkou recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého Blanického drůbežího masa(viz POZN)
- 400 g červené čočky
- 1/2 cibule nadrobno
- 2 stroužky česneku na plátky
- Špetka skořice
- 2 ks jarní cibulky
- Hrst čerstvých bylinek:
- rozmarýn
- bazalka
- petrželka
- Vývar dle potřeby
- Sůl
- pepř dle potřeby
- 1/4 červené kapie
- 1 bílá paprika
- 5 cherry rajčátek
Postup Blanická pochoutková směs s mletým a čočkou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si v misce okořeníme bylinkami, pepřem, skořicí a troškou soli a dobře promícháme.
Na oleji rozvoníme cibuli a česnek. Pak zprudka orestujeme mleté maso, až se začne oddělovat, podlijeme trochou vývaru a dusíme cca 10 minut. Občas mícháme.
Pak tam vsypeme čočku, promícháme, dle potřeby podlijeme a dusíme dalších 10 – 15 minut.
Ke konci vysypeme rozpůlená rajčátka, na drobno nakrájené papriky a jarní cibulku, též nadrobno nakrájenou (bílou i zelenou část). Vypneme sporák a necháme dojít. Podáváme s různými saláty, nebo prostě jen tak.