Bílkový chlebíček kakaový s tvarohovým krémem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Chlebíček:
- 8 bílků
- špetka soli
- 180 g cukr moučka
- 40 g máslo
- 100 g bramborový škrob
- amonium - na špičku nože
- 2 lžíce kakaa
- rozinky namočené - nemusí být.
- Hera
- hrubá mouka na formu
- Tvarohový krém:
- 250 g tvaroh měkký (i vaničkový),
- 40 g máslo
- cukr moučka - dle chuti,
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 sáčku smetafix
- rum - lžička na vůni (nemusí být)
Postup Bílkový chlebíček kakaový s tvarohovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Chlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165°C.
Z bílků a špetky soli, ušleháme v míse pevný sníh, do kterého pomalu vmícháme prosátý moučkový cukr. Pak přidáme prosátou bramborovou moučku s kakaem a amoniem a postupně přiléváme rozehřáté vychladlé! máslo. Nakonec jemně vmícháme rozinky.
Těsto vlijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 30 minut dle zkušeností s vlastní troubou. Pečení kontrolujeme špejlí. Po vychladnutí chlebíček vyklopíme z formy a necháme vystydnout.
Mezitím si v míse vyšleháme změklé máslo, přidáme tvaroh a vanilkový cukr a důkladně prošleháme. Přidáme rum. Do prosátého moučkového cukru přidáme půl sáčku Smetafixu a postupně vmícháváme do tvarohové hmoty.
Vychladlý chlebíček si nakrájíme na 1 cm plátky a rozložíme na linku. Všechny plátky si pomažeme krémem a teprve pak lepíme k sobě. Děláme tak, aby nám krém zbytečně nezbyl nebo nescházel.
Samozřejmě si můžeme udělat krému víc, asi o půl dávky a pomazat chlebíček i shora. Nebo můžeme po spojení všech plátků, chlebíček polít čokoládovou polevou. Já jen cukrovala. Hotový chlebíček dáme na pár hodin rozležet do chladu a pak krájíme šikmým řezem.