BigMac (Hamburger) recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- Sezamová houska na hamburger (+ 1půlka housky navíc)
- 110 g mletého hovězího masa (2 placky)
- špetka soli
- 1/4 najemno nakrájené cibule
- nakrájený hlávkový salát (Dle potřeby)
- 1 plátek sýra
- 2-3 plátky okurky
- Omáčka:
- 1/2 hrnku Majonézy
- sterilovaná cibule
- sterilovaná okurka
- francouzský dresink
- 1 lžička cukru
- Francouzský dresing:
- 2 polévkové lžíce oleje – nejlépe olivového
- 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička sušené papriky
- 1 polévková lžíce octa nebo citronové šťávy
Postup BigMac (Hamburger)
Postup přípravy receptu
-
Maso 55 gr rozplácneme na pečící papír a uděláme z něj tenké kolečko asi 0,5 cm vysoký, přikryjeme pečícím papírem a dáme do mrazáku. Necháme zmrznout a poté dáme na rozpálenou pánev a osolíme a opepříme.
Na spodní bulku dáme omáčku, na jemno nakrájenou cibulku, nasekaný salát, plátek sýra, maso, další spodek bulky, salát, okurku, maso a horní díl bulky (doporučuji bulky ještě na suché pánvi trošku rozpéct).