Bezlepkový slaný závin z rýžového papíru recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- 1 balení rýžového papíru
- 2 vejce
- 1 špenát
- 1 dcl smetany ke šlehání
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 10 dkg plátkového sýra
- 10 dkg šunky
Postup Bezlepkový slaný závin z rýžového papíru
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme špenát. Cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme špenát, česnek, smetanu, osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Necháme vychladnout.
Plátky rýžového papíru namočíme po jednom do vlažné vody, chvilku v ní necháme, než začne měknout a rozložíme na utěrku. První vrstvu potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme ještě jednu vrstvu.
Připravený plát poklademe plátky sýra, šunky a potřeme špenátem. Pomocí utěrky zavineme, přendáme na plech a potřeme zbylým vajíčkem.
Pečeme v troubě na 180°C asi 20-25 minut do zlatova.