Bezlepkový rybízový koláč s kokosem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 120 g pohankové mouky (+ na vysypání formy)
- 100 g rýžové mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 180 g třtinového cukru (+ lžíce na drobenku)
- 150 g strouhaného kokosu (z toho 30 g na drobenku)
- 3 vrchovaté (hodně) lžíce bílého jogurtu
- 200 g změklého másla (+ na vymazání formy a 30 g na drobenku)
- 60 ml kokosového oleje (nemáte-li, dejte jenom 240 g másla)
- 4 vejce
Postup Bezlepkový rybízový koláč s kokosem
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 160 °C. V míse ušleháme změklé máslo, cukr, obě mouky, kypřící prášek, kokos, vejce a jogurt. Všechno naráz, nemusíte se s tím moc babrat.
Do těsta vmícháme 300 g rybízu.
Vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Navrch poklademe ještě 3 hrsti rybízu - podle velikosti formy, tak nějak od oka.
Dáme do trouby a pečeme cca 45-50 minut.
Mezitím smícháme ingredience na drobenku - 30 g strouhaného kokosu, lžíci cukru a 30 g změklého másla.
Koláč vyndáme z trouby, posypeme drobenkou a ještě tak půl hodiny pečeme. Ozkoušíme špejlí, jestli je těsto pořádně propečené- píchneme ji doprostřed a vytáhneme-li ji suchou, můžeme ho z trouby vyndat.
Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.