Bezlepkový guláš na žampionech a pórku recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 1 kg vepřové plece
- 250 g čerstvých žampionů
- 250 ml smetany
- 1 pórek
- 2-3 cibule
- sádlo
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- koření s kari (Lidl)
- 1 bujon (hovězí-Knoor)
- sladká mletá paprika
- 3-4 lžíce Jizerky (bezlepková mouka)
- majoránka
Postup Bezlepkový guláš na žampionech a pórku
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, žampiony nakrájené na větší kousky a nakrájený pórek.
Opepříme, osolíme, přidáme lžičku mleté papriky, lžičku drceného kmínu a lžičku koření s kari. Za stálého míchání cca 10 minut smažíme.
Podlijeme asi litrem vývaru z kostky bujonu (předem připravíme cca 1,5-2 litry). Necháme v uzavřeném tlakovém hrnci dusit asi 15 minut.
Dolijeme zbytek vývaru, přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a 20 minut povaříme (dokud nezmizí hrudky z mouky) - stále mícháme.
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme lžičku majoránky.
Podáváme s rýží nebo bezlepkovým knedlíkem.