Bezlepkové voňavé müsli recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 125 g jáhlové vločky
- 125 g rýžových vloček
- 125 g kukuřičných vloček
- 125 g pohankových vloček
- 3 lžíce lněného semínka
- 2 hrsti posekaných ořechů nebo mandlí
- 5 lžic cukru (nebo i více, dle chuti)
- 2 lžíce Caro - instantního bezlepkového kávovinového nápoje
- 2 lžíce mleté skořice
- 1,5 lžičky mletého kardamonu
- 50 g burizonů
Postup Bezlepkové voňavé müsli
Postup přípravy receptu
-
Vločky a burisony odvážíme do misky. Přidáme posekané oříšky, lněné semínko, cukr a skořici.
Do hrnečku připravíme asi 150 ml kávovinového nápoje (Kara), necháme mírně vychladnout a nalijeme k sypké směsi. Vše důkladně promícháme a případně podle chuti dosladíme.
Směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160°C.
Během pečení promícháváme, aby se müsli rovnoměrně propeklo. Pečeme do té doby než přestane lepit, trvá to asi 20 minut.
Hotové müsli necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché nádoby.