Bezlepkové věnečky s vanilkovým krémem recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

Těsto na věnečky:
250 ml vody
80 g másla
špetka soli
150 g bezlepkové mouky
5 vajec
rovná KL prášku do pečiva
Krém:
1/2 l mléka
2 kvalitní vanilkové pudinky
2 PL cukru krupice
2 sáčky vanilkového cukru (ne vanilínový cukr)
kostka změklého másla
trošku moučkového cukru na poprášení

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby, nejlépe s nepřilnavým povrchem, dáme vodu, sůl, máslo a necháme rozpustit.

  2. Po úplném rozpuštění vmícháme všechnu mouku. Mícháme, až se vše spojí v jeden kus.

  3. Těsto vsypeme do šlehače a necháme aspoň 10 minut šlehat do hladké jemné hmoty. Nebo jej zjemníme metlami.

  4. Vyšlehanou hmotu vrátíme zpět do nádoby a odpalováním na kamnech propařujeme, až bude vláčné a nelepivé.

  5. Necháme chvíli zchladnout a vrátíme do šlehače. Necháme opět pořádně prošlehat a následně přidáváme po vejci. Po každém přidaném vejci necháme rozšlehat dohladka.

  6. Nakonec zašleháme prášek do pečiva a necháme vychladnout.

  7. Sáček s velkou zdobící špičkou na krém vymažeme olejem a naplníme těstem.

  8. Na pečícím papíře uděláme kolečka kulatým vykrajovátkem, namočeným v trošce oleje na talířku. Pomocí zdobícího sáčku děláme pravidelné věnečky.

  9. Troubu vyhřejeme na 220°C, dolů dáme nádobu s vodou. Před vložením plechu s věnečky chrstneme do trouby trochu vody. Pečeme 25 minut a během pečení NEOTVÍRÁME troubu.

  10. Po upečení vypneme troubu, pootevřeme a zvolna chladíme.

  11. Na krém svaříme klasicky pudink a dáme pod fólii zchladnout. Před použitím ho prošleháme metlami.

  12. Máslo vyšleháme do hladké hmoty a prošleháme s pudinkem.

  13. Vychladlé věnečky zubatým nožem rozřízneme a plníme zdobícím sáčkem. Nakonec zlehka poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!