Bezlepkové věnečky s vanilkovým krémem recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- Těsto na věnečky:
- 250 ml vody
- 80 g másla
- špetka soli
- 150 g bezlepkové mouky
- 5 vajec
- rovná KL prášku do pečiva
- Krém:
- 1/2 l mléka
- 2 kvalitní vanilkové pudinky
- 2 PL cukru krupice
- 2 sáčky vanilkového cukru (ne vanilínový cukr)
- kostka změklého másla
- trošku moučkového cukru na poprášení
Postup Bezlepkové věnečky s vanilkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby, nejlépe s nepřilnavým povrchem, dáme vodu, sůl, máslo a necháme rozpustit.
Po úplném rozpuštění vmícháme všechnu mouku. Mícháme, až se vše spojí v jeden kus.
Těsto vsypeme do šlehače a necháme aspoň 10 minut šlehat do hladké jemné hmoty. Nebo jej zjemníme metlami.
Vyšlehanou hmotu vrátíme zpět do nádoby a odpalováním na kamnech propařujeme, až bude vláčné a nelepivé.
Necháme chvíli zchladnout a vrátíme do šlehače. Necháme opět pořádně prošlehat a následně přidáváme po vejci. Po každém přidaném vejci necháme rozšlehat dohladka.
Nakonec zašleháme prášek do pečiva a necháme vychladnout.
Sáček s velkou zdobící špičkou na krém vymažeme olejem a naplníme těstem.
Na pečícím papíře uděláme kolečka kulatým vykrajovátkem, namočeným v trošce oleje na talířku. Pomocí zdobícího sáčku děláme pravidelné věnečky.
Troubu vyhřejeme na 220°C, dolů dáme nádobu s vodou. Před vložením plechu s věnečky chrstneme do trouby trochu vody. Pečeme 25 minut a během pečení NEOTVÍRÁME troubu.
Po upečení vypneme troubu, pootevřeme a zvolna chladíme.
Na krém svaříme klasicky pudink a dáme pod fólii zchladnout. Před použitím ho prošleháme metlami.
Máslo vyšleháme do hladké hmoty a prošleháme s pudinkem.
Vychladlé věnečky zubatým nožem rozřízneme a plníme zdobícím sáčkem. Nakonec zlehka poprášíme moučkovým cukrem.