Bezlepkové rýžové koláčky recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 120 g rýžové mouky
- 1 vejce
- 100 g vlašských ořechů
- 90 g cukru moučka nebo medu (nebo půl na půl)
- 1 lžička bio kypřícího prášku
Postup Bezlepkové rýžové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Ořechy rozmixujeme na pastu (mixujeme, dokud nepustí olej a nevytvoří hustotu, jako burákové máslo).
Dáme do vetší misky, přidáme vejce, cukr nebo med a kypřící prášek rozmíchaný v rýžové mouce. Vytvoříme těsto, husté asi jako na linecké.
Tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce (aby se nelepily), rozplácneme na placičky a dáme na pečící papír na plech. Vidličkou můžeme udělat na povrchu dírky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 10 min, podle druhu trouby. Vydrží i několik dní.