Bezlepkové brownies s kokosem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku mandlové mouky (nebo úplně najemno namletých mandlí)
- 1/2 hrnku kakaa
- 1 hrnek hnědého cukru
- 4 vejce
- 1-2 hrnky kokosového oleje
- 1 hrnek kvalitní hořké čokolády nalámané na kousky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- mořská sůl podle chuti
- Množství je na menší zapékací mísu, cca polovinu klasického“ plechu. Chcete-li upéct celý plech, doporučuji dvojnásobné množství, aby brownies nebyly příliš tenké.
Postup Bezlepkové brownies s kokosem
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme vařit vodu na vodní lázeň. Do misky, která se do něj vejde tak akorát, aby se nedotýkala vodní hladiny, nalámeme na kousky čokoládu a přidáme kokosový olej. Misku dáme do kastrůlku a za nejdříve občasného, poté častějšího a častějšího míchání čokoládu s olejem rozpustíme.
Vejce vyšleháme s cukrem, nejlépe elektrickým šlehačem a postupně vmícháme do čokoládové směsi. Vmícháme mandlovou mouku, kakao, sůl a vanilku.
Kokosovým olejem pořádně vymažeme plech či zapékací mísu (nebo vyložíme pečícím papírem) a směs do něj nalejeme.
Ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme cca 25 minut.
Pokuste se brownies uchránit od mlsných krků než úplně vychladne, pak teprve krájejte. Ale upozorňuji, že to bude těžký oříšek...