Bezlepkové brownies s kokosem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku mandlové mouky (nebo úplně najemno namletých mandlí)
1/2 hrnku kakaa
1 hrnek hnědého cukru
4 vejce
1-2 hrnky kokosového oleje
1 hrnek kvalitní hořké čokolády nalámané na kousky
2 lžičky vanilkového extraktu
mořská sůl podle chuti
Množství je na menší zapékací mísu, cca polovinu klasického“ plechu. Chcete-li upéct celý plech, doporučuji dvojnásobné množství, aby brownies nebyly příliš tenké.

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme vařit vodu na vodní lázeň. Do misky, která se do něj vejde tak akorát, aby se nedotýkala vodní hladiny, nalámeme na kousky čokoládu a přidáme kokosový olej. Misku dáme do kastrůlku a za nejdříve občasného, poté častějšího a častějšího míchání čokoládu s olejem rozpustíme.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem, nejlépe elektrickým šlehačem a postupně vmícháme do čokoládové směsi. Vmícháme mandlovou mouku, kakao, sůl a vanilku.

  3. Kokosovým olejem pořádně vymažeme plech či zapékací mísu (nebo vyložíme pečícím papírem) a směs do něj nalejeme.

  4. Ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme cca 25 minut.

  5. Pokuste se brownies uchránit od mlsných krků než úplně vychladne, pak teprve krájejte. Ale upozorňuji, že to bude těžký oříšek...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!