Bedla červenající na smetaně recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 1 kg bedla červenající (pouze hlavičky max. 3cm)
- 2 l vody
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce octu
- 20 kuliček nového koření
- 20 celých pepřů
- 10 bobkových listů
- větvička tymiánu
- svazek naťové zeleniny (petržel, libeček, celer)
- 100 g gazdovské nebo farmářské slaniny
- menší cibule
- stroužek česneku
- mletý bílý pepř
- muškátový ořech
- sůl
- 600-800 ml polotučného mléka
- 200 g 12% smetany
- 2 tavené sýry Smetanito
- 1 žloutek
- 1-2 lžíce hladké mouky
- sůl dle potřeby
- lžíce oleje
- těstoviny Creste di gallo
Postup Bedla červenající na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Do vařící vody se všemi ingrediencemi, přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme cca 30 minut.
Mezitím si připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky, opečeme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, krátce osmažíme.
Zalijeme části mléka, provaříme, přidáme tavené sýry, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Přidáme scezené bedly, provaříme, případně zahustíme moukou nebo naředíme mlékem a dosolíme.
Těstoviny uvaříme podle návodu. Zbytek slaniny nakrájíme na jemné plátky, na oleji dokřupava restujeme a použijeme k dozdobení těstovin.