Bavorské vdolečky recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 0,2l mléka
- 25 g droždí
- 3 lžíce cukru
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 6 dkg tuku
- citrónová kůra
- špetka soli
- olej na smažení
- tvrdý tvaroh
- marmeláda
- šlehačka
Postup Bavorské vdolečky
Postup přípravy receptu
-
Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.
Do prosáté mouky přidáme vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný tuk, špetku soli, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme nahusto a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout.
Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát, a kulatým vypichočem vykrajujeme vdolečky., narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout.
Smažíme zvolna po obou stranách na oleji dozlatova. Necháme prochladnout, potřeme marmeládou posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.