Bavorské vdolečky recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

1/2 kg polohrubé mouky
0,2l mléka
25 g droždí
3 lžíce cukru
1 vejce
2 žloutky
6 dkg tuku
citrónová kůra
špetka soli
olej na smažení
tvrdý tvaroh
marmeláda
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.

  2. Do prosáté mouky přidáme vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný tuk, špetku soli, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme nahusto a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout.

  3. Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát, a kulatým vypichočem vykrajujeme vdolečky., narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout.

  4. Smažíme zvolna po obou stranách na oleji dozlatova. Necháme prochladnout, potřeme marmeládou posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!