Batátové gnocchi recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 velký batát (zhruba 500-600 g)
- 150-200 g hladké špaldové mouky
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
Postup Batátové gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Batát jsem oloupala, nakrájela na menší kostky a uvařila v osolené vodě do měkka. Po uvaření jsem batáty slila a rozmačkala mačkátkem do hladké konzistence.
Ke směsi jsem přidala pepř, muškátový oříšek, popřípadě sůl a špaldovou mouku (mouky dejte tolik, aby vám vzniklo těsto, se kterým se bude dobře pracovat). Z těsta jsem si vyválela válečky a ty poté nakrájela na menší kousky. Každý kousek zvlášť jsem dotvořila pomocí přimáčknutí vidličkou.
Gnocchi jsem vařila v osolené vodě, dokud nevyplavaly (2-3 minuty).