Barevné vepřové s křenovým dipem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 plátky vepřové krkovice nebo vepřové plece
- sůl
- pepř
- olej
- 2 menší kyselé okurky
- 2 lžíce sterilovaných kapií
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička worchesteru
- dip:
- 2 lžíce majolky
- 1 lžíce strouhaného křenu
- několik kapek citronové šťávy
- pažitka
Postup Barevné vepřové s křenovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nařízneme po obvodu, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje.
Podlijeme teplou vodou do výše 1/2 cm a dusíme pomalu do změknutí a vypaření tekutiny.
Jakmile se voda skoro odpařená a maso zase začíná chytat barvu, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku, kapii a česnek, přidáme kečup, hořčici a worchester a vše společně na mírném plameni přibližně 5 min. restujeme. Maso postupně ve směsi obalujeme a převalujeme.