Barevné sojové nudličky s čínskou vůní recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- Sojové nudličky 2 hrsti (asi 40 g)
- Drůbeží vývar 400 ml (nebo 1/2 kostky Natur bujonu rozmíchané ve vodě)
- sojová omáčka 2 lžíce
- med 2 lžičky
- koření na čínu 2 lžičky
- sůl
- cibule 1 ks
- olej olivový 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- Zázvor čerstvý (kousek velký jako ten česnek)
- solamyl 1 lžička
- pórek
- mrkev větší
- voda 50 ml
Postup Barevné sojové nudličky s čínskou vůní
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sójovou omáčku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za občasného promíchání nabobtnat.
Nabobtnalé nudličky vyjmeme z nálevu, ten nevyléváme a nakrájíme je na jemné nudličky (nemusí se). Na větší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a zázvor.
Na mírném plameni restujeme do sklovata, pak přidáme sojové nudličky a restujeme je, až začnou chytat zlatavou barvu. Pak vše podlijeme nálevem a necháme pár minut lehce provařit.
Solamyl si rozmícháme ve troše studené vody a ihned ho vlijeme do směsi. Směs necháme přejít pomalým varem, dle chuti jí dosolíme, dokořeníme, přidáme na nudličky pokrájený pórek a mrkev.
Lehce prohřejeme a pánev odstavíme z tepla. Zelenina má zůstat křupavá. Jako příloha se hodí rýže (já měla bazalkovou) i čínské nudle.